Puteți vedea lucrări de pictură murală și multe alte date despre activitatea mea artistica dând un click pe linkul următor: picturamurala.com

Despre pictura murală

Pictura decorativă

Pictura decorativă se interconectează cu spaţiul în care e expusă, fiind special creată pentru acel loc, devenind parte integrantă şi indisolubilă a acestuia. Poate fi realizată fie sub forma picturii murale, fie pe pânză sau panou de lemn.

Ce aduce în plus pictura murală

Pictura murală intră în interacţiune cu spaţiul arhitectonic, contribuind la transformarea acestuia, conferindu-i un aspect fastuos. Astfel, poate să pună în valoare diversele elemente ale arhitecturii, contribuind la îmbogăţirea din punct de vedere artistic al acestora. Reuşeşte deasemenea să transforme unele zone care nu prezintă relevanţă artistică sau sunt supărătoare, de exemplu unii pereţi, stâlpi de susţinere, grinzi sau spaţii dizarmonice, prin iluzie optică sau alte efecte vizuale tipic picturale în zone ce transced spaţial arhitectural, dând în acelaşi timp impresia de lux. Decoraţia murală creează astfel o nouă dinamică a spaţiului interior, completând şi îmbogăţind arhitectonica acestuia.

Destinaţii

Unde se poate realiza pictura murală? În orice spaţiu architectural unde dimensiunile încăperii sau încăperilor sunt suficient de mari sau nu există un exces de mobilier care să acopere vederea asupra decoraţiei murale. Pot fi reşedinţe particulare luxoase sau hoteluri prestigioase, clădiri de interes public – instituţii sau sedii de firme.

Pictura decorativă pe pânză sau panou de lemn

Se realizează în dimensiuni, forme şi culori ce ţin cont de caracteristicile pereţilor unde sunt aplicate, legându-se astfel organic de întregul spaţiu de expunere. Pot decora pereţi, grinzi, stâlpi de susţinere, zonele de deasupra ferestrelor şi a uşilor.

Tehnica

Toate materialele folosite sunt din cel mai înalt standard calitativ. Zonele care urmează să fie pictate sunt pregătite în prealabil cu o serie de preparaţii speciale care duc la o aderenţă şi o durabilitate excelente ale culorilor ce urmează să fie aplicate. Rezistenţa în timp a picturii este deosebită, folosindu-se culori acrilice de cea mai bună calitate, ce permit o longevitate a acesteia la fel de mare ca a zidului sau a oricărui alt suport pe care se realizează. Pe unele suprafeţe este aplicată foiţă de aur, care conferă un efect optic special suprafeţei, prin contrastul între zonele mate sau semi-mate ale picturii şi cele strălucitoare ale aurului. Aurul dă o impresie de preţiozitate şi lux, fiind extrem de versatil din punct de vedere vizual, în funcţie de schimbarea luminii din încăpere. La final, pictura este acoperită cu un strat de lac – verni care măreşte şi mai mult rezistenţa picturii la zgârieturi sau umezeală.